راهکارهایی برای درمان ریزش مو برای مثال با پی آر پی وجود دارد اما افرادی که دچار طاسی سر شدهاند کاشت مو روشی مناسبتر است.اما این عمل با نگرانی هایی روربرو است که یکی از این موارد جای زخم بعد از کاشت مو در پشت سر افراد است.
کاشت مو برای همه افراد روشی ماندگار و مورد اطمینان برای افرادی است که دچار طاسی شده اند.. اما امروزه بخاطر شرایط ها و غذاهای ناسالم افراد زیادی دچار ریزش مو هستند. اما ریزش مو در سن های بالای 40 سال کاملا امر طبیعی است. هر یک از این مشکلات سلامتی افراد و موها را به خطر می اندازد.
بیماریهای ارثی، حادثه یا برهم خوردن عملکرد ارگانهای بدن همچون مشکلات غدد تیروئید یا مشکلات دیابتی عوامل دیگری هستند که ریزش مو را تحریک می کنند با وجود این مشکلات طاسی و ریزش مو اتفاق می افتد.
درمان فوری زخم پشت سر بعد از کاشت مو
برای پیوند مو در هنگام عمل جراحت های زیادی در پوست سر باقی می ماند که شاید برای همیشه ماندگاری داشته باشد که افراد زیادی را نگران کرده است. این عمل مانند همه عمل های زیبایی عوارض های به همراه دارد مانند قرمزی پوست سر، پوسته پوسته شدن مو بعد از کاشت و خارش ناشی از خشکی پوست ارائه شده است.
تمام این عوارض ها در مدت کوتاهی برطرف می شوند. اما در کل افراد بخاطر اثار جراحت های که در هنگام عمل ایجاد خواهد شد نگرانی های خواهند داشت. ایا بعد از عمل زخم ها در پوست سر باقی می ماند؟ یا جای زخم بعد از کاشت مو چقدر زمان میبرد تا بهتر شود؟ ایا این زخم ها مشکلات زیادی به غیراز عفونت برای افراد به همراه دارد؟ در این مطلب به مراقبت ها و نحوه درمان بر روی زخم ها خواهیم پرداخت تا مراقبت های بعد از عمل کاشت مو را به شکل منحصر به فرد انجام دهیم تا نتایح مثبت را از ان بگیرند.
آیا پس از انجام کاشت مو زخم ایجاد می شود؟
در مرحله کاشت مو فولیکول های مو از منطقه اهدا کننده فرد برداشته می شود. و به قسمت طاسی که از قبل آماده شده پیوند داده می شود. در این مرحله برای کاشت فولیکول ها باید حفره های در پوست سر ایجاد شود. میزان جراحت بستگی به برداشت و کاشت فولیکول ها دارد. در این مرحله باید حتما از روش های مدرن بهره ببرید تا میزان جراحت کمتری باقی بماند.
مراقبت های لازم برای درمان زخم های پس از کاشت مو
اما در کل شدت جراحت با روش های مدرن کمتر است. اما مراقبت ها بعد از عمل کاشت برای ظاهر شدن عوارض ها و روند بهبود بسیار مهم است. البته برای بهتر شدن ماندگاری و نتایج کاشت مو باید مراقبت های زیر را به درستی و طبق اصول رعایت کنید که عبارتند از :
- برای شستو از شامپوی مخصوص و زیر نظر پزشک استفاده کنید.
- استفاده از یخ، لوسیونهای نرمکننده و داروهای مطمئن با مشورت پزشک انجام شود.
- لمس یا ماساژ در روزهای اولیه کاشت مو ممنوع است.
- بعد از عمل در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.
- تا یک ماه از ورزش های ابی یا استخر رفتن بخاطر کلرهای ضدعفونی دوری کنید.
- تا دو هفته از الودگی های محیطی و گردوغبار دوری کنید.
کاشت مو نسبت به تمام عمل های زیبایی با عوارض کمتری همراه است. اگر به ان توجه نکنید دچار عوارض بیشتری خواهید شد این عوارض ها عبارتند از :
- زخم و دلمه قابل مشاهده
- فولیکولیت
- پوستهپوسته شدن
- خارش و افت فشار خون
- درد، ورم، التهاب و خونریزی
- عدم تقارن در کاشت مو
سایر عوارض که به ندرت رخ میدهند عبارتند از:
- زخم هایپرتروفیک و کلوئید
- فیستول شریانی
- عفونت
- تغییر رنگدانه
- نکروز
- واکنشگرانولوماتوز
- گرانولوما پیروژنیک
دوره نقاهت بعد از کاشت مو
طول دوره های ترمیم زخم ها بستگی به مراقبت ها بعد از عمل و مکانیسم بدن دارد. وجود دلمه ها و زخم ها بر روی پوست سر بعد از عمل کاشت به مرور زمان برطرف می شود و میزان ان بستگی به فولیکول های کاشته شده دارد یعنی هر چند فولیکول ها بیشتر باشد میزان زخم ها بیشتر خواهد شد و به مدت زمان زیادی برای بهتر شدن زخم ها نیاز است.
در کل به طور متوسط دوره های درمان زخم ها 7 الی 15 روز است این مدت زمان برای همه افراد یکسان نیست.
در نخستین روشهای کاشت طبیعی مو، فولیکولهای کاشته شده پیوند ضعیفی با پوست دارند و لازم است که فرد در مراقبت از موها بسیار دقت کند. بهتر است فرد از خاراندن سر پرهیز کند چون اسیب جدی به فولیکول ها وارد می شود یا شاید زخم ها کنده شوند. با مراقبت های درست زخم ها کاملا موقتی است و برطرف می شود.
این علائم با لوسیون های مختلف و داروها توسط پزشک رفع خواهد شد یا ان را کمتر کنید. همانطور که قبلا به ان اشاره شده به غیراز زخم ها فرد خارش یا تورم هم مشاهده می کند. زخم های کوچکی در قسمت پیوند و سوراخ های کوچک قرمزی در قسمت اهدا کننده قابل مشاهده است و طی 15 روز رفع خواهد شد.
عفونت در ناحیه تحت درمان
قبل از عمل کاشت با گذشت زمان کوتاه زخم های ناشی از سوراخ به مرور زمان مشاهده می شوند. و در مراحل بعدی زخم ها به غیراز این که پوست انداخته بلکه تیره و سفت تر هم می شود و زخم های ایجاد شده در روش امپلنت مو خشک می شود و به مرور زمان اثری از ان باقی نمی ماند.
اگر مراقبت های درست و اصولی بر روی زخم ها انجام شود دچار بروز هیچ گونه عفونتی نخواهد شد. با توجه و رعایت بهداشتی بعد از گذشت 24 ساعت به شستشوی موهای سر اقدام کند. برای شستشوی ان بهتر است از شامپوهای مخصوص و ملایم بهره ببرد هم از بروز عفونت پشگیری کند و هم تأتیر منفی بر روی موهای تازه کاشته شده نداشته باشد. برای بروز هر گونه عفونت باید این عمل را در مراکز معتبر و محیط کاملا تمیز انجام شود. معمولا این عفونت ها بسیار کم است شاید در میان افراد یک نفر به ان مبتلا شود.
پیشگیری از بروز زخم بعد از کاشت مو
- اتاق عمل تمیز و ضدعفونی
- استفاده از مواد استریلشده
- ضدعفونی کردن ناحیه اهداکننده
- استفاده از وسایل یکبار مصرف
- استفاده از آنتیبیوتیکها زیر نظر پزشک
بیشتر بخوانید : عوارض جانبی کاشت مو چست
نوع عمل جراحی کاشت مو
یکی از اولین روش های کاشت FUT است. که اجرای آن با ایجاد حجم وسیعی از جراحتهای پوستی در ناحیه بانک مو همراه خواهد بود. در روش FIT کلی اشکالات پیشین از بین می رود و با این وجود خبری از برداشت نوارهای پوستی و دلمه های ناشی از ان نیست در این روش برش های بزرگی ایجاد نمی شود.
ولی در روش های مدرن برداشت فولیکول ها در هنگام کمتر شدن میزان جراحت ها اسیب جدی به فولیکول ها وارد نمی کنند. زخم های موجود در کاشت مو با روشFIT قابل دیدن نیست.
عوامل ایجاد زخم بعد از کاشت مو
این زخم های معمولا از عمل کاشت مو به وجود نمایند. وجود خارش بعد از عمل که در پوست سر رخ می دهد. ناخودآگاه برای خاراندن، محل مورد نظر را لمس می کنند در این صورت به بیشتر شدن زخم ها کمک زیادی می کند. برای کمتر شدن این خارش داروی توسط پزشک تجویز می شود.
هر چند قسمت مورد نظر کاشت را کمتر لمس کنید زخم های کمتری تشکیل می شود. در روشFIT به دلیل ورود پانج ها زخم ها قابل مشاهده می باشد به همین خاطر نباید پانج های تکراری و جانبی کنار هم دیگر پیوند داده شود.
همانطور که قبلا به ان اشاره شده وجود زخم های بعد از عمل کاشت طبیعی به تجربه و مهارت پزشک هم بستگي دارد. اگر کاشت مو زیر نظر پزشک های باتجربه انجام شود زخم های موجود در کاشت طبیعی مو کمتر و زخمی بر روی پوست سر باقی نمی ماند. این زخم ها در گذر زمان با روند رشد موها پوشانده می شود. قبل از انجام ایمپلنت مو تحقیقات لازم در مورد کلینیک و پزشک مورد نظر انجام دهید.
عوامل موثر در مدت زمان بهبود
- گردش خون ضعیف
- تورم زیاد و درمان نشده در نواحی تحت درمان
- ترومای مکرر
- انجام رفتارهای مخالف با نکات مراقبتی
- سن متقاضی
- نوع و عمق زخم
- وجود یا عدم وجود عفونت در نواحی اسکار
- ابتلای فرد به برخی از بیماریهای مزمن
- تغذیه ضعیف بعد از کاشت مو
- کمبود آب بدن