هورمون ها چه تأثیر بر رشد مو و یا ریزش مو خواهند گذاشت

هورمون ها در رشد مو ریزش مو

یکی از مسائل های بسیار مهم که متخصصان درباره ان تحقیق زیادی انجام داده اند و مسئله ای که تأثیر هورمون ها بر روی رشد مو، ریزش مو، طاسی می گذارد یکی از مباحث مهم این دوره ها بوده است. از طاسی ارثی گرفته تا درمان چربی موی سر و یا تکنیک های بازسازی مو این سه تا مسئله را از زمان گذشته تا الان مورد بررسی قرار گرفته است.

هورمون مردانه و زنانه در روند رشد موها تأثیر خیلی زیاد دارد. حتما درباره رشد موها اصطلاحاتی مانند استروژن و رشد مو، هورمون رشد موی سر (یا صورت)، هورمون مو و یا تاثیر پروژسترون بر رشد مو گفته شده است. این روش ها اگر به خوبی نشان دهند یعنی تأثیر هورمون ها بر رشد موها خواهند بود.

هورمون چیست؟

هورمون ها یک نوع ماده شیمیایی هستند که جنس ان از مواد استروئیدی و شیمیایی است. قبل از این که وارد خون شود اول در غده بدن ترشح می شود. بعد دوبار وارد خون خواهند شد. در نتیجه هورمون روی سلول های بدن تأثیر زیادی دارد و این هورمون ها به چند دسته مساوی تقسیم می شوند عبارتند از:

  • پروستانوئیدی
  • آمینه
  • استروییدی
  • پپتیدی

از هورمون های معروف بدن انسان مانند:

  • انسولین
  • هورمون های جنسی (استروژن، پروژسترون و تستوسترون)
  • رشد
  • تیروئید،
  • پاراتورمون
  • کورتیزول
  • اکسی توسین
  • پرولاکتین
  • و غیره

به این موارد اشاره کرد که در بدن نقش بسیار زیادی دارند. هورمون جنسی نقش بسیار مهم دارد که بر روند رشد موها تأثیر بسیار زیادی دارد. ولی این هورمون ها که نام برده شده تستسترون در بدن هر دو نوع جنسیت رشد خواهند کرد. ولی البته هورمون های زنانه از جمله: استروژن، پروژسترون هستند که به روند رشد موها کمک می کند. در کل باید میزان ترشح هورمون ها را در نظر بگیرند وقتی که تعداد ان زیاد شوند تعادل هورمون ها بهم میخورد و در نتیجه عوارض مختلفی به همراه دارد که عبارتند از:

  • گیجی و حواس پرتی
  • سردرد و خستگی زیاد
  • خواب
  • ادراری
  • اعصاب
  • تعریق زیاد
  • خشکی پوست
  • گرسنگی بیش از حد

البته این موارد بستگی به کم یا زیاد شدن دارد. یعنی شاید بعضی وقت ها زیاد بعضی وقت ها کم باشند. ولی با استفاده از داروها میتواند شدت یا کم بود آن را کنترل کنند تا اسیب به بدن وارد نکند در اخر اگر کنترل نشود ممکن است اختلال در ترشح های هورمونی بدن عوارضی زیادی به همراه داشته باشد.

تاثیر انسولین بر مو

بیماری دیابت یا قندی یکی از خطرناکترین بیماری هاست. اگر هورمون انسولین بیش از حد در بدن ترشح شود و بدن نتواند ان را کنترل کند موجب بیماری دیابت می شود و عوارضی های مانند افزایش رنگدانه های پوست، قرمز شدن صورت، و عوارضی های دیگر را به دنبال داشته باشد. در موارد نادر بدن فرد در اثر مقاومت در برابر انسولین دچار پرمویی در بدن می شود.

تاثیر تیروئید بر مو

یکی از مهم ترین غده های بدن انسان غده ای تیروئید است. غده تیروئید دونوع است یا کم کار است یا پرکار که هر کدام عوارضی خاص خود را به دنبال دارند. که عوارض هر کدام با هم خیلی تفاوت دارند. ولی در دوره‌ های مختلف بیماری تیروئید در خانم ها بیشتر از اقایان دیده شده است. پرکاری تیروئید عوارضی های از جمله:

  • تعریق زیاد
  • افزایش رنگدانه های پوست
  • خارش
  • تورم در ساق پا

را در پی خواهند داشت. ولی کم کاری تیروئید معمولا در خانم ها این عوارض را به دنبال دارد از جمله : متورم یا خشک شدن پوست، کبودشدگی و یا زرد شدن پوست و از طرف دیگر کاهش رشد موها و افزایش ریزش مو است. این بیماری نه تنها بر روی ریزش موی سر تأثیر دارد بلکه اگر تیروئید ان زیاد باشد بر روی ابروهای افراد نیز تأثیر دارد.

تاثیر هورمون های زنانه و مردانه بر مو:

هورمون های که بر روی بدن تأثیر می گذارد عبارتند از، تستوسترون، استروژن و پروژسترون هستند ولی در زنان که دچار این نوع هورمون شده اند متفاوت است وعلائمی مانند: چاقی، پرمویی در نقاط مختلف بدن – از جمله صورت – و ریزش موی سر بروز می کند.

ولی بعضی وقت ها زیاد شدن این هورمون ها علائم های مانند: کاهش چربی طبیعی پوست و خشک شدن آن می شود. در برخی از سال های گذشته جوانانی که در حین انجام فعالیت های ورزشی سنگین اقدام به داروهای حاوی هورمون تستوسترون مصرف می کردند و بعد از مصرف این دارو این عوارض در بدن ان ها دیده شده از جمله : دچار ریزش موی سر و از طرف دیگر پرمویی در ناحیه صورت و یا نواحی دیگر بدن شده اند.

امروز به خاطر تکنولوژی های مدرن پزشکی می توانید بفهمید که فرد دچار مشکلات هورمون شده است. ولی جایی نگرانی ندارد چرا که ریزش موی شدید با مراجعه به کلینیک کاشت موی ستاره ساعی می توانید ان را درمان کنید و با استفاده از تکنیک های روز دنیا یعنی کاشت مو به روش های SUT ، FUT و روش میکرو گرفت موهای که از دست داده اید بدست اورید.

علائم ریزش مو ناشی از عدم تعادل هورمون ها

ریزش مو شکل های مختلفی بر روی موها ظاهر می شوند در بعضی از موارد شاید ریزش مو به علت ان بستگی داشته باشد در این موارد دلیل و علائم ریزش موها و عدم تعادل هورمون های اشاره می شود که عبارتند از

  • خالی شدن یک قسمت سر
  • خالی شدن جلوی سر و شقیقه ها
  • ریزش پراکنده

خالی شدن یک قسمت سر

این نوع روش را پلی کیستیکا گفته می شود ولی در بعضی از مواقع قسمت از سر در این روش خالی می شود. در این روش مواردی که مانند نازک شدن پوست سر یا تغییر رنگ موها می شود. ممکن است باعث مشکلات هورمونی در موهای سر شود ولی این هورمون ها در بدن تأثیر زیادی در روند رشد موها و ریزش مو خواهند داشت.

چه مواردی در ریزش مو موقتی و برگشت پذیر است ؟

باورهای نادرست در مورد ریزش مو

در بین افراد جامعه چند مورد غلط در مورد ریزش مو وجود دارد که می تواند تأثیر بر روی روند درمان بگذارد. ولی باتوجه به این شایعه ها مکمل روی تجویز می شود کمبود روی موجب افزایش ریزش مو ها در بین افراد می شود. ویتامین در ریزش مو خیلی تأثیر دارد.

اغلب ریزش موهای اتفاق می افتد در اثر کمبود ویتامین ها و پروتئین ها است ولی ریزش موها به کمبود ویتامین کلسیم ارتباطی ندارد. اما هنوز ثابت نشده است که کمبود مکمل های مواد معدنی می تواند تأثیر روند ریزش مو را قطع کند. معمولا رنگ کردن موها یا شامپوی نرم کننده تأثیر انچنانی بر روی ریزش موها ندارند. ولی در شامپوهای گیاهی نیز این موارد مطرح است. برای استفاده از این محصولات باید با پزشک معالج خود در ارتباط باشید.

کاهش وزن و رژیم غذایی غیر اصولی

کاهش وزن و رژیم غذایی ناسالم باعث ریزش موها می شود ولی کاهش وزن تأثیر زیادی بر روی بدن خواهد داشت. ولی باید مواظب باشید کاهش وزن بر کمبود ویتامین ها بدن تأثیر نداشته باشد. چون باعث ریزش موها می شود. ولی اگر بدون تجویز پزشک رژیم را انجام بدهید باعث غافلگیر شدن سیستم ایمنی بدن می شود. این افت ایمنی بدن باعث ریزش مو می شود. این ریزش مو 6 ماه طول می کشید و بعد این چند ماه برطرف می شود.

بیماری های پوستی سر

یکی از عوامل ریزش موها بیماری های پوست سر است. پوست سر اگر سالم نباشد روند ریزش موها را زیاد می کند. برای تشخیص این نوع بیماری باید به پزشک متخصص این بیماری مراجعه کرد و ان را درمان کنید.

رسیدگی بیش از حد به موها

یکی از موارد ریزش مو در ان اتفاق می افتد فرم دادن و مدل دادن بیش از حد به موها است و این روش می تواند به گرافت های مو اسیب جدی وارد کند در نتیجه ریزش مو خواهید داشت. ولی بعد از حمام با سشوار موهای خود را حالت ندهید. و از فشار دادن موها کاملا بپرهیزید.

ریزش موی ناشی از داروها

ریزش مو معمولا با داروها که مصرف می کنی اتفاق می افتد. بعد از تمام شدن داروها ریزش مو هم قطع می شود پس نگران نشوید چون ریزش مو موقتی است. ولی در خانم ها بعد از زایمان دچار ریزش مو می شوند. این ریزش مو معمولا 6 ماه طول می کشد ولی دائمی نیست ولی برگشت پذیر است.

مشکل کمبود آهن

اختلالات‌ هورمون و فقر اهن یکی از عوارض ریزش موها هستند. در بین خانم ها علاوه بر این که ریزش مو را به دنبال دارد این ریزش مو برگشت پذیر هستند. ولی نگران نباشید با مصرف قرص اهن برطرف می شود. ولی در بعضی از مردان به ندرت ریزش مو ها به دلایل مختلفی اتفاق می افتد.

استرس و اضطراب

یکی از عوامل مهم در ریزش مو استرس و اضطراب است. ولی ریزش مو در زمانی اتفاق می افتد که اگر 100 تار مو ریزش داشته باشد. بخاطر استرس و اضطراب و تنش باشد. ولی اگر این موارد داشته باشید ریزش مو قابل برگشت خواهند بود. یکی از عوامل که باعث ریزش مو می شود. خبر ناگهانی یا حادثه که باعث ریزش موها موقتی می شوند. استرس ناشی از یک بیماری یا سرماخوردگی شدید هم باعث ریزش موها می شود.

ریزش موقتی موها

معمولا به عوامل های مختلف بستگی دارد. ریزش موها یا موقت هستند یا غیر موقت می باشند. ولی ریزش موها شاید قابل برگشت یا غیر قابل برگشت باشد.