ریزش موی سکه ای و علت آن چیست؟

ریزش موی سکه ای

ریزش موی سکه‌ ای یک بیماری خود ایمنی است. علت این عارضه ناشی از اختلالی در سیستم ایمنی است. یعنی سلول‌های ایمنی (به اشتباه) فولیکول‌های بدن را عامل خارجی شناسایی کرده و به آن‌ها حمله می‌کنند.

در علم پزشکی ریزش موی سکه ای با نام آلوپسی آره آتا شناخته می‌شود. یکی از دلایل کمتر شایع ریزش مو است. افراد مبتلا  مشکلی از نظر سلامت جسمی ندارند و لازم نیست نگران باشند.

بیشتر بخوانید : کاشت موی سر و مراحل آن

فولیکول‌ها ارگان‌هایی کوچک در زیر پوست هستند که وظیفه‌ی ساخت مو را برعهده دارند. نکته‌ای باید بدانید این است که این حمله‌ی سیستم ایمنی باعث ریزش مو می‌شود ولی به ندرت باعث از بین رفتن کامل فولیکول می‌شود.

برای همین بعد از مدت کوتاهی، فولیکول ترمیم شده و موها دوباره رشد می‌کنند.

ریزش موی سکه‌ ای یا آلوپسی آره‌ آتا یک بیماری خود ایمنی است که باعث ریزش غیرقابل پیش‌بینی موها می‌شود. در بیشتر موارد مشاهده می‌کنیم که ریزش مو به شکل نواحی دایره‌ای شکل یا بیضی شکل کوچک بر روی پوست سر یا ریش اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید : شستشو موی سر بعد از کاشت مو

گاهی هم شرایط وخیم‌تر می‌شود و کل موهای سر، ریش، مژها یا تمام موهای بدن می‌ریزند. امروز می‌خواهیم در مورد درمان ریزش موی سکه‌ ای صحبت کنیم. از درمان‌های بالینی و خانگی گرفته تا مراقبت‌هایی که باید در صورت ابتلا به این بیماری انجام دهید.

عوامل ژنتیکی در ریزش موی سکه‌ ای

علت ریزش مو می‌تواند وراثت، تغییرات هورمونی، بیماری ها یا عوارض جانبی برخی داروها باشد. عوامل ژنتیکی (ارثی) در ابتلا به این بیماری نقش مهمی دارند. به ویژه، زمانی که این بیماری در سن کمتر از ۳۰ سال رخ دهد.

تقریباً ۴۰ درصد از افراد که به طاسی سکه‌ای مبتلا شده‌اند. دست کم یکی از اعضای خانواده‌‌‌شان به چنین بیماری‌ای مبتلا بوده‌ است.

بیشتر بخوانید : جوش سر بعد از کاشت مو

خطر ابتلا به ریزش موی سکه‌ ای معمولاً در افراد مبتلا به برخی بیماری‌ها بیشتر است. آسم، تب یونجه، بیماری‌های تیروئیدی، لک و پیس (شرایطی که در آن بخش‌هایی از پوست رنگ خود را از دست می‌دهد)، کم خونی‌ پرنیشیوز و سندروم داون از این جمله‌اند.

گرچه، متخصصان زمانی معتقد بودند بیماری طاسی سکه‌ای ممکن است ناشی از فشار عصبی باشد، تحقیقات جدید چنین احتمالی را رد می‌کند.

بیشتر بخوانید : کاشت موی سر و چیزهایی که باید در رابطه با آن بدانیم؟

تقریباً ۶۰ درصد از مبتلایان طاسی سکه‌ای، اولین بار قبل از ۲۰ سالگی ریزش موی سر خود را تجربه کرده‌اند. معمولاً، بعد از این اتفاق موها دوباره رشد می‌کنند. اما، احتمال بازگشت این بیماری نیز وجود دارد. ایجاد لکه‌های بی موی جدید ممکن است با رشد مجدد مو در لکه‌های قبلی هم زمان باشد.