جوش صورت چیست؟ و راههای مختلف درمان

جوش صورت

اگر به یک مهمانی یا مصاحبه کاری بروید ممکن است شاهد جوش بزرگ بر روی صورت خود باشید. معمولا این جوش ها بر روی زیبای شما اثر نامطلوبی می گذارد. همه افراد در سنین های مختلف تجربه جوش های زیاد داشته اند. بعضی وقت ها جوش ها به التهاب و زخم تبدیل شده اند. که به افراد حالت ناخوشایندی دست می دهد. برای برطرف کردن این جوش ها بهتر است راه درست و اصولی برای درمان انها پیدا کنید.

جوش صورت چیست؟

جوش از یک عفونت پوستی تشکیل، که بر روی یک فولیکول مو یا غده چربی تولید می شود. قسمتی که منجر به عفونت شده کامل قرمز می شود. و در ادامه ان توده ای از چربی در زیر پوست ایجاد می کند. بعد از گذشت 7 روز توده عملیات خود را اغاز و شروع به سفید شدن که به معنای چرک کردن در زیر پوست است می کند. نواحی که برای جوش زدن مناسب است مانند صورت، گردن، زیر بغل، شانه ها و باسن تحت تأتیر ان قرار می گیرند. جوش صورت به دو نوع سر سیاه یا سر سفید شناسایی شده است. معمولا این چرک ها گاهی اوقات سطحی یا عمیق هستند.

دلایل مختلفی برای جوش زدن وجود دارد. تعدادی از ان هنگامی اتفاق می افتد که چربی های چسبیده به فولیکول مو در دوران بلوغ یا بخاطر برخی از هورمون ها تحریک می شوند. این چربی به وسیله لایه ای از پوست مخفی شده و به شکل جوش در نقاط مختلف بدن تشکیل می شود. در هنگام رشد کردن مو دیوار پوستی از بین می رود و مواد تحریکی و باکتری های طبیعی به لایه زیرین پوست وارد می شود و در اخر موجب التهاب شدید می شود.

بیشتر بخوانید : جوش سر بعد از کاشت مو

بخاطر بالا رفتن سن غدد سبوم یا همان چربی همرا با روش های مختلف تحریک می شود. و در نتیجه به جوش های زیادی مبتلا می شوید. این نظر کاملا اشتباه است که گفته شده گرد و غبار باعث جوش های سر سیاه می شود. این جوش از روغن اکسید تولید شده اند هیچ گونه عواملی باعث تشکیل این نوع جوش نمی شود و توسط غدد کاملا طبیعی در پوست ظاهر می شود.

دلایل جوش زدن در صورت

برخی از افراد که مداوم جوش های زیادی را تجربه می کنند عامل های مختلفی  در این مشکل دخیل هستند که عبارتند از:

  • لوازم ارایشی و بهداشتی.
  • فشار.
  • داروها.
  • وراثت.
  • باکتری ها.

فشار

تولید فشار ها ناشی از عواملی مانند ایمنی، بندهای چانه، نوع یقه و لباسی که تن می کنید بر روی این مشکل تأتیر گذار است.

باکتری ها

گاهی وجود این باکتری ها خود عامل تحریک جوش های به وجود امده هستند. برخی از این جوش ها بر اثر عامل استافیلوکوکی تولید می شوند. وجود این باکتری ها از طریق زخم ها بریدگی ها وارد بدن می شود و مشکلات زیادی به همراه دارد.

وراثت

اگر فردی جوش صورت زیادی دارد به احتمال نود درصد از سابقه خانوادگی یعنی ارثی هستند.

داروها

برخی از مصرف داروها موجب جوش های زیادی می شوند این داروها از جمله داروهای حاوی یدیدها، برمیدها یا استروئیدهای خوراکی یا تزریقی هستند.

لوازم ارایشی و بهداشتی

استفاده از بعضی از محصولاتی ارایشی باعث منافذ بسته در پوست می‌شود که این کار موقعیت را برای جوش فراهم می کند.

نکات بهداشتی

  • فشار ندادن جوش ها
  • استفاده از محصولات شوینده و پاک کننده های ملایم
  • مصرف برخی داروها و آنتی بیوتیک ها زیر نظر پزشک
  • کاهش باکتری های پوستی
  • سبک زندگی معتدل و منظم
  • رسیدگی به پوست
  • لایه برداری
بیشتر بخوانید : لایه برداری پوست چگونه باعث زیبایی فرد می شود؟

رسیدگی به پوست

برای برطرف کردن جوش های صورت حتما باید منافذ بسته پوست را باز کنید. برای این کار بهتر است از یک پاکسازی خوب بهره ببرید به کلینیک های معتبر بروید و پاکسازی را انجام دهید.

لایه برداری

برای کمتر شدن جوش ها از یک لایه برادری یا اسکراب در کلنیک ها یا در خانه با روش های طبیعی و خانگی انجام دهید این محصولات کاملا حاوی اسید سالیسیلیک می باشند. برای منافذ باز پوست لایه بیرونی پوست را از بین می برد.

مصرف برخی داروها و آنتی بیوتیک ها زیر نظر پزشک

در هر صورت هر فردی برای از بین بردن جوش های صورت روش های که گفته شده برای ان هیچی اقدامی انجام ندهد. برای درمان دیگر بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کند تا دارو های مانند آزیترومایسین، کلیندامایسین، سولفاستامید و آزلائیک اسید بهره ببرد.

استفاده از محصولات شوینده و پاک کننده های ملایم

صورت خود را باید یک یا دو بار در روز با محصولات ملایمی که پزشک توصیه کرده بشویید تا حساسیت و تحریک را کمتر کند.

کاهش باکتری های پوستی

برای کمتر شدن جوش های صورت از یک پاک کننده باکتری بهره ببرید که در اثر باکتری این مشکل به وجود می اید.

سبک زندگی معتدل و منظم

برای یک زندگی سالم باید عوامل های مانند خواب و استراحت کافی، سه وعده غذایی سالم، نوشیدن مقدار زیادی آب برای داشتن این نوع زندگی مناسب است.

فشار ندادن جوش ها

تحریک کردن جوش ها یا دست زدن به انها باعث دوره طولانی انها و موجب التهاب و زخم ها می شود.

روش های خانگی درمان جوش صورت

برخی از این جوش ها را می توان در خانه با روش های طبیعی درمان کنید تا دیگر نیاز به دارو نداشته باشید.

گرما

با قرار دادن یک کیسه ی گرم موجب تحریک گلبول های سفید و آنتی بادی های در قسمت جوش تولید می شود که باید با عفونت موجود مقابله کند. برای از بین بردن جوش از وسیله گرمایشی بهره ببرید. طرز استفاده از آن ابتدا یک کیسه اب گرم را به مدت 20 دقیقه بر روی جوش قرار دهید برای اثر بخشی ان این کار را باید در روز دو بار انجام دهید.

روغن درخت چای

درخت  این نوع روغن ها دارای خاصیت ضدعفونی و ضد باکتری است. کمک به درمان باکتری های تولید شده در زیر پوست که باعث جوش شده می کند. این محصول نبابد به صورت مستقیم روی پوست بگذارید. زیرا باعث عوارضی مانند التهاب و سوزش می شود. پنج قطره از این ماده را با یک قاشق چایخوری  روغن نارگیل ترکیب کنید و به صورت قطره‌ ای به وسیله یک پنبه بر روی جوش های صورت بمالید این کار را باید روزانه تکرار کنید تا اثر ان را از بین ببرد.

زرد چوبه

این محصول خاصیت زیادی دارد. که یکی از ان خاصیت ضد باکتری و التهاب می باشد. که برای بهتر شدن و سریع تر جوش ها استفاده می شود. زردچوبه خاصیت تصیفه کننده خون را دارد. که در طب شرقی از ان بسیار استفاده شده است. با استفاده از ترکیب آب و زردچوبه، زنجبیل می توان یک ماسک خنک برای سلامت پوست و صورت تهیه کنید.

روغن کرچک

روغن کرچک در داخل خود حاوی موادی به نام اسید ریسینولئیک دارد. این ماده یک ضد التهاب قوی معرفی شده است. این روغن ها را روی جوش ها قرار و بعداز خشک شدن ان را با اب سرد بشویید.