بیماری آلوپسی و روش های درمان آن چیست؟

بیماری آلوپسی و روش های درمان آن

بیماری الوپسی ، امروزه یک نوع بیماری در بین جوانان وجود دارد. که باعث ریزش موی غیر قابل پیش بینی می شود. این بیماری در ایالات متحده امریکا در بین 6.8 میلیون نفر وجود دارد. ولی حدود یک چهارم پوست سر که با مو پوشیده شده است به این بیماری مبتلا شده است. ولی شاید در بعضی از موارد بیشتر شود. یا شاید اگر بیماری آلوپسی و روش های درمان آن را ندانید در موارد شدید موجب از دست دادن کل موی بدن یا موی سر شود.

در کل بعضی از افراد با در نظر گرفتن سن و شرایط زمان مبتلا کند. ولی در بعضی از ان در سن 20 سالگی رخ می دهد. یک اتفاق جالب و البته منطقی در جراحی پوست سر، پیشرفتی است که در عمل جراحی کاهش بیماری آلوپسی در حدود سال1977 روی داد. باعث سرعت خوبی در کاهش علائم الوپسی داشت و نتایج قابل توجه بود.

این تغییرات به سرعت در دست افراد قرار گرفته است و این روش باعث محبوبیت بیشتر در بین همگان بوده است. افراد زیادی طرفدار برداشت مو از بغل یا جلو و بعضی از افراد نیز طرفدار برداشت مو از پشت سر بوده اند.

بیماری آلوپسی بر حسب شدت

موها به صورت تکه تکه ای در قسمت مشخص می ریزد. در نوع دوم در قسمت های مختلف بدن مانند(دور مو، پشت سر، پشت گوش) ریخته می شود. که برای شما اگهی بدی دارد. این نوع درمان برای شما خوب نیست. نوع بعدی بیماری توتالیس است در این روش موهای ابرو و مژه و موهای بدن حفظ می شود ولی در نوع آخر بیماری یونیور سالیس است که تمامی موهای بدن در حال ریزش هستند. در کل حتی یک مو در بدن باقی نمی ماند. در این نوع بیماری نوع چهارم مقاومت بالایی در برابر این بیماری دارد.

اگر شروع بیماری در سن پایین باشد پیش اگهی بیماری بد است. بعضی از افراد در سن پایین دچار این بیماری می شوند معمولا شدت این بیماری برای افرادی که در سن بالا می گیرند بیشتر است. به نظر محققان در افرادی که به بیماری اگزماهای سرشتی (درماتیت آتوپیک) دچار هستند شدت بیشتر دارد.

عوامل بروز بیماری آلوپسی

این بیماری در بین اقایان یا خانم ها تفاوتی ندارد این بیماری در هر سنی که باشد شروع می شود. یکی از عواملی که باعث می شود دچار این بیماری شوند استرس است كه با مکانیسم های پیچیده سیستم عصبی مرتبط است که باعث می شود ریشه مو صدمه ببیند. جالب است بدانید موهای که در اثر این بیماری از دست می دهند موهای مشکی فرد است.

ولی موهای سفید با این بیماری از بین نمی رود یا مثلا گفته می شود که فلانی یک شبه موهایش سفید شده است یعنی به بیماری آلوپسی آراآتای توتالیس دچار شده است که موهای مشکی ریخته شده و موهای سفید باقی مانده است  به همین خاطر فکر می کنند که یک شبه موهایش سفید شده است.

بیماری آلوپسی و روش های درمان

این بیماری به دلیل این که بدون هیچ علائمی ظاهر می شود هیچ درمان مشخصی ندارد ولی مهمترین درمان (سرکوب کردن) سیستم ایمنی بدن است و اساس درمان داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی است.  ولی برای قسمت های محدود ان از تزریق واکسن استروئید (آمپول کورتون) با دوز مناسب در قسمت های بدن استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : کاشت مو با بانک موی ضعیف چیست و چگونه است؟

که سبب کاسته شدن تهاجم سلول های لنفسیت می شود. محلولی به نام محلول ماینوکسیدل در بعضی موارد استفاده می شود اگر این بیماری شدید شد از داروهای سرکوبگر قوی سیستم ایمنی به صورت عمومی استفاده می شود اینجا پزشک نظر می دهد که با ارزیابی این دارو که ایا درمان ان ارزش ریسک پذیری و به خطر افتادن سیستم ایمنی بدن را دارد یا نه.

به همین دلیل یک نوع درمان جدید را ایمنی درمانی ذکر کرده اند که بیمار با داروی به نام دیفن سیپرون سیستم ایمنی خود را تحریک می کند و با تحریک آن مکانیسم های ناشناخته باعث بهبود ضایعه می شوند.

 بیماری آلوپسی و روش های درمان (ترمیم مو به روش HRT)

 در حال حاضر تنها راه درمان  بیماری آلوپسی ترمیم  مو به روشHRT می باشد در این روش نیاز به بانک مو ندارد. در ترمیم مو به روش HRT شبکه ای شبیه سازی شده و از پوست سر انسان با استفاده از کراتین های گیاهی روی پوست سر فیکس می شود و موها روی ان حالت داده می شود لازم به ذکر است تمامی موها که با این روش انجام می گیرد 100%طبیعی بوده و به روند رشد دوباره ان نیازی نیست برای همه افراد حتی کودکان مناسب است.

بیماری آلوپسی چیست و انواع آن کدام است؟

به نداشتن مو یا طاسی سر بیماری الوپسی گفته می شود. انواع آلوپسی از طاسی با الگوی مردانه (که آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آندروژنتیک، و آلوپسی آندروژنتیکا نیز نامیده می‌شود).

 آلوپسی آره‌آتا (تکه تکه)

 این روش به صورت تکه ای یا در قسمت های مختلف بدن به اندازه یک سکه (گرد یا بیضی) روی پوست سر یا قسمت مختلف بدن مو رشد می کند مانند ریش ، ابرو ، مژه یا اندام ( دستها ، پاها ، دستها و پاها) ظاهر میشود.

 آلوپسی تکه ای پایدار

 این روش مداوم با ریزش مو تکه تکه می شود برای زمانی طولانی ادامه دارد بدون اینکه به آلوپسی آره آتای گسترده ای مانند توتال یا جهانی تبدیل شود.

 آلوپسی توتالیس

این روش ریزش موی زیادی به همراه دارد عوارض ان ریزش موی کل سر است این نوع از بیماری آلوپسی می تواند ابتدا به شکل آلوپسی آره آتا شروع شود و در ان قسمت کوچکی از موی سر دچار طاسی شود و این قسمت کوچک به مرور زمان زیاد شده و کل موی سر دچار ان می شود.

در بیماری الوپسی ریزش مو به صورت اتفاقی رخ می دهد در بیماری الوپسی ناخن ها هم زبر و شکننده می شوند. در این روش ایمنی بدن به سرعت به فولیکول های مو حمله می کند و دچار ریزش مو و التهاب می شود.

بیشتر بخوانید : ریزش موی سکه ای آلوپسی آره آتا در کاشت مو

 آلوپسی جهانی (سراسری)

این روش نبست به همه روش ها پیشرفته تر است. سبب ریزش مو در کل پوست یا نواحی مختلف بدن می شود فرد مبتلا به بیماری آلوپسی جهانی، تمام موهای خود را از جمله ابرو و مژه، موی صورت، موهای بدن و موهای سر خود را از دست می دهد. واین اتفاقات مربوط به ریزش مو در سراسر بدن است به این معنی که کل اپیدرم از مو آزاد است. این روش نوع شدید الوپسی است وبسیار نادر هستند.

 آلوپسی آره آتا منتشر

این روش موجب نازک شدن کل موهای سر می شود و تشخیص  ان بسیار سخت است. زیرا شباهت زیادی به ریزش مو از جمله: تلوژن افلوویوم یا ریزش موی مردانه دارد.

 آلوپسی اوفیازیس

 الگوی های منحصر به فرد ریزش مو عبارتند از:آفیسیا آلوپسیا آره آتا است که کل سر موجب ریزش مو می شود که به ان اوفیازیس میگویند.

 انواع دیگر آلوپسی

  • آلوپسی آره آتا مولتیکولیس
  •  مونوکولاریس
  •  باربا

 تفاوت بین سه نوع آلوپسی آره آتا، توتالیس و جهانی

 اکثر مردم این نوع روش ها را که باعث ریزش مو می شود میشناسند. اما سه نوع اصلی از این بیماری وجود دارد: آلوپسی آره آتا ، آلوپسی توتالیس و آلوپسی جهانی. تفاوت این سه مورد چیست؟

 آلوپسی آره آتا

 این نوع روش که ریزش مو به همراه دارد به عنوان لکه های پوست سر یا لکه های طاسی شناخته می شوند.

 آلوپسی توتالیس

 در این روش ریزش مو در کل سر به علاوه بر مژه و ابروها تأثیر زیادی دارد. این یک مرحله پیشرفته تر از آلوپسی آره آتا است که در حدود 1 تا 2 درصد موارد به توتالیس و جهانی تبدیل می‌شود.

 آلوپسی تریکوتیلومانیا (کندن بیش از حد مو)

تریکوتیلومانیا یکی از دلایل بیماری الوپسی اسیب زا اجباری هستند. که موجب کندن موهای فرد می ‌شود. در زنان این رفتار را بیشتر از مردان و کودکان بیشتر از بزرگسالان نشان می‌دهند. درمان این روش بعضی وقت ها سخت است. انواع عوامل دارویی ، عمدتا داروهای ضد افسردگی در مبارزه با کندن مو کارساز بوده است.

 از دیگر عوامل زمینه ساز برای این بیماری آلوپسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سن و سال
  • استرس
  • ژنتیک
  • سیگار کشیدن بیش از حد
  • شرایط محیطی
  • علائم ریزش مو یا الوپسی
  • .عوارض جانبی برخی از داروها
  • نازک شدن تدریجی مو
  • کاهش وزن
  •  رشد مجدد موهای سفید در نواحی متاثر از ریزش مو
  •  احساس افسردگی زیاد
  • ایجاد افتادگی بر روی ناخن ها
  • مو های مرده
  • از دست رفتن درخشندگی ناخن ها
  •  ترک برداشتن ، نازک و زمخت شدن ناخن
  •  ظاهر شدن لکه ها و خطوط سفید