خال یکی از ضایعات پوست است که از سلول های ملانوسیت تولید و به دلیل رنگدانههای موجود در سلول تشکیل شده است و این خال ها معمولا به رنگ های قهوه ای روشن، قهوه ای تیره یا سیاه دیده می شوند. و هیچ گونه خطری به همراه ندارند. خال ها معمول به طور مادر زادی یا به صورت اکتسابی و به دلیل تماس با نور خورشید، بارداری یا مصرف داروهای هورمونی به روی پوست فرد بوجود آمده. در هر صورت خال ها تغییر نمی کنند و در کل از همه نظر بی خطر هستند. بهتر است ان را رها کنید. در هر صورت اگر از خال روی بدن رضایت کامل ندارید یا شاید بر روی ظاهر و زیبایی شما تأثیر داشته باشد می توانید با مراجعه به پزشک برداشتن خال را شروع کنید.
با توجه به اینکه محل به وجود آمدن خال ها و نوع آنها می تواند تفاوتهایی با هم داشته باشد، می توانید برای برداشتن خال ها از روش های مختلفی استفاده کنید. البته فاکتورهای زیادی در این زمینه موثر هستند که یکی از دلایل انها می توان به سن بیمار، بزرگ یا کوچک بودن خال، عمق خال، رنگ خال و حتی محل خال اشاره نمود.
انواع خال
خال ها شاید در سن های متفاوت در هر شرایط یا نواحی مختلف بدن به وجود بیایند ویا رشد کنند. همین امر باعث دسته بندی های مختلفی برای انواع خال ها شده است که عبارتند از:
خال های مادر زادی
در دوران قدیم خال های مشترک در بین بعضی از افراد که نسبت فامیلی باهم داشتند را نوعی نشانه برای تشخیص این نسبت میدانستند. اما مطالعات پزشکی هنوز نتوانسته دلیل منطقی و ثابت برای تولید این خال ها پیدا کند. فقط مشخص می کند که این خال ها شاید مادر زادی همراه بچه ها باشند یا این که در دوسالگی روی بدن بچه دیده می شود.
خال های اکتسابی
این نوع خال ها شاید به دلایل تماس مستقیم با نور آفتاب، حاملگی، بلوغ و … به وجود بیایند. این خال بعد از 30 سالگی معمولا کمتر مشخص می شود. یا به وجود نمی آیند اما در دوره نوجوانی پوست افراد مستعد برای تولید انواع خال های اکتسابی میباشد.
برداشتن خال با روش شیو کردن
براشتن خال ها یا تراشیدن ان همانند روش برش دادن است. در این روش با استفاده از چاقوی مخصوص جراحی پزشک متخصص در این زمینه لایه های خال را تاوقتی که از بین برود برش می دهد. قبل از انجام پروسه داروی بی حسی برای فرد استفاده می کنند. در اغلب موارد استفاده از این روش نیاز به بخیه زدن نیست. اما شاید در قسمتی که خال برداشته شود در این صورت یک لکه کوچک صورتی رنگ باقی می ماند که به کمک کرمهای ترمیم کننده محو می شود.
عوارض جانبی شیو کردن خال
برداشتن خال شاید عوارض کمی به همراه داشته باشد که سرعت انها بستگی به نوع و اندازه خال، روش خال برداری و میزان تجربه پزشک دارد. در هر صورت اگر این عوارض در قسمتی از صورت انجام شوند زیبایی ظاهری فرد به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد. یکی از مهم ترین عوارض که در حین برداشتن خال صورت میتوان به التهاب، قرمزی، تیرگی و ایجاد جای زخم در محل خال برداری اشاره کرد.
برداشتن خال با روش آراف (RF) سرجیکال
انجام این روش یک نوع عمل با امواج رادیویی است که به نام رادیوسرجری یا RF سرجیکال است. در آراف (RF) سرجیکال از امواج رادیویی با فرکانس بالا انجام می شود تا به وسیله ان بافت ها را برش دهند. در این صورت این جراحی را می توان با الکتروسرجری انجام داد. زیرا در این روش بدون هیچ گونه فشار فیزیکی باید برش صورت گیرد. پایه رادیوسرجری استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا یا همان RF است که بسامد آنها بین 5/1تا ۴ مگاهرتز است و از طریق میکروفیبرهای الکترودها سبب ایجاد دمای پایین می شود و به همین دلیل دمای پایین جلوی گرم شدن الکترودها را می گیرد. در عوض مایعی در میان بافت ها باعث ایجاد دوام سرجیکال ها می شود. بدون اسیب با حرارت محو و تبخیر می شود. انجام این درمان باعث انتقاد خون پیشگیری از خونریزی بدون اسیب به بافت مورد نظر است.
فواید برداشتن خال با آراف سرجیکال
- روش سرپایی: خونریزی به صورت خیلی خفیف
- زمان سریع یا کوتاه مدت
- بدون دوره ی استراحت یا بهتر شدن سریع
- قابل انجان در تمام نواحی مختلف بدن
- روش درمان بدون خطر به دلیل استفاده از داروی بی حسی
اقدامات پس از برداشتن خال
مراحل های که بعد از انجام برداشتن خال باید توسط افراد رعایت شود در انتخاب روش درمان کاملا متفاوت است. باید بهداشت فرد به طور درست رعایت و طبق دستورات پزشک انجام شود. بعضی از افرادی که با روش آر اف اقدام به برداشتن خال کردهاند، به مدت 14 رور باید از قرار گرفتن در زیر نور خورشید خودداری کنید. به دستور پزشک از کرمهای ضد آفتاب دارای spf بالای 30 استفاده کنند.به مدت 2 ماه از مصرف مواد الکل و سیگار پرهیز کنید.
عوارض جانبی آر اف سرجیکال
- ایجاد جوش بر روی پوست
- در چند روز بعد از درمان امکان بروز عوارضی مانند تورم، قرمزی، خارش و حساسیت وجود دارد.
ارسال پاسخ